Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Κυπαρισσίας
Έκθεση ψηφιδωτού και σχεδίων στην Άνω Πόλη
Ψηφιδωτά εμπνευσμένα από θέματα της κλασσικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου, αλλά και σχέδια θα φιλοξενήσει το κτήριο Κωστή Παλαμά (Λαογραφικό Μουσείο) στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.
Πρόκειται για την έκθεση των ενηλίκων μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 30 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, ενώ στο χώρο θα παρουσιαστεί και μουσική εκδήλωση με την Ιωάννα Κοράκη στο πιάνο και την Άννα Κτενά στο τραγούδι.
Στην έκθεση παίρνουν μέρος με έργα τους μαθητές του ζωγράφου Νίκου Ζαχαρίου. Πρόκειται για τους: Αντριάνα Αντωνοπούλου, Αγγελική Βόγκα, Τούλα Γεωργιοπούλου, Ρένα Γεωργοπούλου – Τωμαδάκη, Βάσω Γκότση, Άννα Διπλαράκη, Αθηνά Ηλιοπούλου, Κατερίνα Μπίθα, Αντώνη Μπιλιαρδή, Ανδριάνα Μπούρα, Ιωάννα Παναγιωτοπούλου, Χαράλαμπο Παναγόπουλο, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Πίτσα Πετροπούλου, Θανάση Σαμπαζιώτη, Γεωργία Π. Σκλάβου (Georgina), Χριστίνα Στριμπάκου, Σόνια Τουρκολιά, Έλλη Τσουπάκη, Παναγιώτα Φραγκόγιαννη, Κατερίνα Χρονοπούλου.
Τα ψηφιδωτά έχουν γίνει με φυσική ψηφίδα που έσπασαν οι ίδιοι οι δημιουργοί, αφού συγκέντρωσαν κατάλληλες πέτρες διαφόρων χρωμάτων, σε εξορμήσεις που πραγματοποίησαν στο ύπαιθρο μαζί με τον Νίκο Ζαχαρίου. Πριν από το πρακτικό μέρος, οι μαθητές είχαν παρακολουθήσει και σχετική διάλεξη από τον ζωγράφο για το θέμα.
Η έκθεση στο κτήριο Κωστής Παλαμάς θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ στον κάτω όροφο του κτηρίου θα εκτίθενται έργα των μαθητών του παιδικού τμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου, όπου διδάσκει η ζωγράφος Σοφία Κλωνάρη.
Της Μαρίας Νίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου